30 Ekim 2009 Cuma

yoksa?

annem geçende televizyonu izliyomuş blog, astrolojiyle ilgili bi durummuş. isim ve burç analizi yapılıyormuş saba tümer'de. bana güle güle anlatıyodu bunu, dedim aradın mı ne bu mutluluk?:) "yok, senin adında koç burcu olan biri aradı zaten." dedi, yine güle güle:)) ee dedim, anlattı:

bugünü yaşayan ama gelecek hakkında hep bir 'acaba'sı olan biridir, hep geleceği düşünür, ne yapacağım ne edeceğim diye ama bu arada bugünü de yaşar, anın tadını çıkarır. gelecek olumlaması yaptığı an her şey çok daha güzel olacaktır.

demiş. yok artık dedim, tamam astrolojiye inanırım ben. sonuçta evrendeki bu düzen öylesine kurulmamıştır, anlayana çok güzel mesajlar var aralarda:) ama bu kadar da analiz edebilmesi şaşırtıcı geldi. yoksa bir yerlerde yazılı mı şifrelerimiz?

üniversiteye başlarken sadece ben vardım hayatımda, sadece ben. abim de istanbul'da okuyor benm ama başlayalı 4hafta oluyor, daha yeni gittim evine. düşün. öyle yani, sadece ben vardım ama bi yerden sonra çevrem genişlemeye başladı, birilerine bağlı yaşamaya başladım, haliyle bu beni 'ben'likten çıkarıp binebze 'biz'liğe taşıdı. gelecek kaygılarım da bununla birlikte başladı zaten. ay öyle davranırsam kırılır mı acaba, ay hayır desem bozulur mu acaba, derken yine fıttıracağım ben. yoksa çok mu düşünüyorum bu konu hakkında?

adların kişilere özel verildiğine inanırım ben. ali, veli, ayşe, fatma hiç farketmez. herkesin isminin veriliş nedeni var bence. 'berk' adında hiç çirkin çocuk görmedim mesela ben. hep farklı bir yanı olmuştur, insanı çeken bi yanı. beni gayet çekiyorlar şahsen :)) ya da çisem adında tipsiz bir kız. her ismin kendine göre bir özelliği var ve bu kişilerle bağlantılı. yoksa doğmadan önce mi belirlendi adlarımızı?

paranoya yapmada sınırım yoktur ama bence bugünküler gayet sıradan. daha komplike hale getirebilirdim ama uğraşmak istemedim. yoksa çok güzel kafamda kurarım ben, aklın almaz. yoksa paranoyak mıyım ben?

ayrıca çok pis djarum içme isteği var bende. olacak iş değil! ben ki yeşilaycı bi kişiliğim, alkol kullanmam, sigara desen dumanına tahamül edemem ama karanfilli sigara da neyin nesi? tamam severim karanfili, hoşuma gider ama hani antisigaracılık? nerde kaldı? yok yok, üniversite bozdu beni, anladım ben. fazla rahatlık harbiden de fazla geldi bana. az önce yarım dal içtim, diğer yarısını atmaya kıyamadım, paketin içine koydum kalanını, çünkü pahalı bi sigara. hayır sigara değil o, djarum. sigara deyince kötü oluyorum, kendime ihanet ediyorum gibi geliyo. şimdiyse kalan yarısını içmek istiyorum, yoksa tiryaki mi oluyorum?

6 yorum:

  1. birincisi annemde o programı izliyordu sanırım. geldi bişiler anlattı başaklar hakkında:D sanırım saturnün etkisinden kurtulmuşum. severdim halbuki:P

    ikincisi isimler bence de çok uygun geliyor bana. özellikle kendiminki:D mesleğimle bukadar uyabilr. :D

    vee üçüncüsü, sigara mı? hiç yakıştıramadım:P bir paket taşıyorum yanımda ama. iki aydır çantamda. yarısına geldim. ama çoğunu ikram ederek :D yine de taşırım.içmesem de=)

    YanıtlaSil
  2. isim konusunu hiç öyle düşünmemiştim.güzel bir bakış açısı ama.

    sigaraya başlama eğilimi kötü olmuş gibi inşallah devamı gelmez tam anlamıyla bağımlı olmadan bırakırsın...

    *geçen yıl yazılı kağıdımı okuyan hocam,karakter tahlili yapmaya başladı ve benim geleceği düşündüğümü ve bu yüzden gelecekle bugün arasında sıkıştığımı söyledi..bu yıl da başka bir hocam sen ''bohem'' hayatı mı yaşıosun dedi..ne alaka mı senin astrolog yorumundan geldim...

    YanıtlaSil
  3. agin;)
    aslında sigara bağımlılığı değil de djarum bağımlılığı diyebiliriz buna yani sadece onu çekiyor canım. daha öncesinde de dumanına karşı bir ilgim vardı, şimdiyse tamamen var:) yine de normal sigaranın dumamına tahammül edemiyorum, çok iğrenç çünkü...
    karakter analizini küçük şeylerden yapmaya çalışanlar hep çekmiştir beni, ya kaçıktır o hocaların ya da gayet işin ehli:) belki ben tanıyorumdur, adları ne?

    gümüşdiken;)
    ben de ctesi aldım dağıta dağıta 6-7sini bitirdim:D yoksa içeceğimden değil. bugün arkadaşlarla buluşabilseydik hepsine ikram edip bitirmeyi planlıyodum ama yok, buluşamadık işte, djarumlar yine bana kaldı:) ben en çok merkürün geri gitmesine sinir oluyorum, bütün dengem altüst oluyor. olacak iş değil:D

    YanıtlaSil
  4. Kerime hanım bizim din kültürü öğretmeni. Geçen yıl geldi. Maşallah çok yönlü bir kimse. Kendini geliştirmiş pek.

    Bana "hızlı okuma" öğretti düşün ki. Melik Duyar'ın izinden gidiyorum :D

    O bana da yapmıştı tahlil. Bir işe sıkı sıkı girişip sonradan salarmışım mesela. Kelimelerin ilk harflerini estetik yazıp, kelimenin sonuna doğru iyice savruk yazmamdan çıkarmıştı bunu.

    YanıtlaSil
  5. kadına bittim, gal'da öyle insanlar olur muydu ya. ya da hükümetin atadığı insanlar öyle çıkar mıydı? tanışasım geldi, ne yalan söyleyeyim:D

    agin diğer kimse kim? belki onu tanırım :D

    YanıtlaSil
  6. diğerinin öyle bir özelliği yok edebiyat öğretmeni mahmut bey geçen sene geldi o da sakallardan yola çıkarak söylemişti,sallama yani.

    ama din kültürü öğretmenimiz birikimli bir bayan kitap da yazmış ve gençte.

    YanıtlaSil